Το Gyrotonic® είναι ένα από τα πιο σύγχρονα και ολοκληρωμένα συστήματα εναλλακτικής εκγύμνασης που βασίζεται στις αρχές της yoga, του μπαλέτου, της κολύμβησης και του tai chi.

Εμπνευσμένο από τον εν ζωή και πρώην χορευτή Juliu Horvath, ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 80’ στην Νέα Υόρκη, ως μία μέθοδος αποκατάστασης τραυματισμών και ενδυνάμωσης του μυϊκού συστήματος.

Βασικός του στόχος είναι η εκγύμναση του σώματος μέσω ενεργοποίησης του νευρικού συστήματος και ο συνδυασμός ασκήσεων με όλες τις δυνατότητες κίνησης της σπονδυλικής στήλης. Η μεθοδολογία του επιτρέπει στους ασκούμενους, να διατείνουν και να δυναμώνουν τους μύες τους, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιεί και δυναμώνει τους συνδετικούς ιστούς γύρω και μέσα στις αρθρώσεις του σώματος.

 Σχεδιασμένο να καλύψει τις ανάγκες όλων των ηλικιών και ικανοτήτων

Ιδανικό και για αθλητές, ιδιαιτέρως για όσους ασχολούνται με την κολύμβηση και το τένις. Συστήνεται επίσης σε γυναίκες μετά τη γέννα, καθώς βοηθά το σώμα να επανέλθει στην πρότερη κατάστασή του, δυναμώνοντας τους μύες στην περιοχή της κοιλιάς και του περινέου.

Τα μαθήματα Gyrotonic® διαρκούν 60 λεπτά και γίνονται πάντα υπό την επιτήρηση κατάλληλα εκπαιδευμένου δασκάλου.

ΟΦΕΛΗ

  1. Αυξάνει την ευλυγισία και ελαστικότητα του σώματος
  2. Προσφέρει μυϊκό τόνο και γράμμωση
  3. Ενδυναμώνει το μυϊκό σύστημα και τον πυρήνα του σώματος (core strength)
  4. Βοηθά στη σωστή στάση του σώματος
  5. Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και του λεμφικού συστήματος
  6. Δημιουργεί ένα λεπτό και καλλίγραμμο σώμα χωρίς να προσθέτει όγκο

ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΩ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ
Το Gyrotonic είναι ο απόλυτος συνδυασμός κινήσεων. Stretch your body, stretch your mind!